Nederlands Duits

Domburg

Domburg is een echte badplaats. In de zomer is het druk maar gezellig. Het strand is er breed en schoon en het dorp doet met zijn oude panden pittoresk aan. De badgasten komen om te kuren in de zuivere zeelucht en de natuurlijke omgeving.

Wat heeft het strand u te bieden?
Domburg heeft een breed zandstrand. Overal vindt u strandpaviljoens en strandcabines. Op het strand liggen loopplanken die het makkelijk maken om met kinderwagens of rolstoelen het strand op te komen. Op het strand kunt U heerlijk genieten van de zee en het brede zandstrand.

Een kijkje in het dorp
Pal achter het duingebied bevindt zich de kern van het dorp. Gezelligheid is hier troef. De winkelstraat, terrassen, de golfbaan en het zwemparadijs zorgen ervoor dat u zich geen moment verveelt. Naast de moderne faciliteiten vindt u hier ook veel cultuurhistorie. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars, zoals Toorop en Mondriaan, naar Domburg.

Bezienswaardigheden
Domburg ligt aan de rand van het natuurgebied 'de Manteling'. Dit is een uniek bos aan de duinrand. Een enorme diversiteit aan planten en dieren is er te vinden. Het bos strekt zich van Domburg tot Oostkapelle. U waant zich in de Middeleeuwen wanneer u 'Kasteel Westhove' tegenkomt met de grachten en kasteeltuin. Verder liggen de toeristische en historische plaatsen Middelburg en Veere op fietsafstand. Ook behoort een excursie naar de Oosterschelde Stormvloedkering en het infopark Neeltje Jans tot de mogelijkheden. 

  

De appartementen liggen allebei op loopafstand van het bruisende centrum van Domburg en op een steenworp van het strand. In en rond Domburg kunt u eindeloos wandelen langs het strand of door de bossen, gewoon naar het strand gaan of relaxen. Wat is er mooier dan na een uitstapje of strandbezoek in een gezellig, modern appartement "thuis" te komen.

Al sinds de zeventiende eeuw komen mensen naar de badplaats Domburg om er te ontspannen, niet alleen adellijke families, maar ook veel kunstenaars en andere zonaanbidders; want het is een van de Nederlandse badplaatsen met de meeste zonuren.

Wedden dat ook u het verblijf in Domburg aangenaam zult vinden?